Zvěřina jako zdravá potravina…
Zvěřina je vysoce kvalitní přírodní produkt, protože pochází z volně žijící zvěře ve volné přírodě. Tato zvěř má možnost vlastní volby potravy. Jejich potravní nabídka je ve srovnání s hospodářskými zvířaty poměrně široká, což velice ovlivňuje aromatické vlastnosti masa. Neomezené možnosti pohybu zvěře ovlivňují i optimální růst svaloviny a její dobré prokrvení, které se velmi pozitivně projeví na chuti a kvalitě masa. Zvěřina se tedy nedá svým složením a strukturou srovnávat s masem hospodářských zvířat a to zejména díky vysokému obsahu bílkovin a nízkému obsahu tuků. Konečný konzument ocení vysokou nutriční hodnotu, která vysoce přesahuje nutriční hodnoty masa hospodářských zvířat.
Zvěřina jako zdravá potravina… (formát docx, velikost 76,24 KB)
Michal Jurníček
Předseda myslivecké komise
Českomoravská myslivecká jednota, z.s.
Okresní myslivecký spolek Svitavy
https://www.facebook.com/OMSSvitavy/